xine problem :-(


Results 1 to 12 of 12

Thread: xine problem :-(

  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Lancaster, SC
    Posts
    94

    xine problem :-(

    I recently installed Mandrake 9.1. and I downloaded a video.
    When I try to play the video xine (or some other media player like Noatun) will come up. The sound will play, but in the video screen all i can see is a bunch of scrambled green lines. I can't play any videos. :-( PLease Help!
    Gentoo 2004.3 PPC Stage 2
    500Mhz G3 Apple iBook

    Slackware 10.0
    AMD Athlon XP 1800+


    -Jonathan Faulkenberry

  2. #2
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fife, Scotland
    Posts
    1,794
    My advice - install MPlayer. It's not too difficult. If you need help then we'll help you. Just install all the codecs first. There's some great documentation on the net.

    Xine. although good, is not really designed to play movies (in my opinion) and is more a very trim, neat multimedia platform.

    James
    -----------------------------
    UseLinux.net
    -----------------------------

    perl -e 'use Math::Complex;$|=1;for$r(0..24){for$c (0..79){$C=cplx(($c/20.0)-3.0,-($r/12.0)+1.0);$Z= cplx(0,0);for($i=0;($i<80)&&(abs($Z)<2.0);$i++){$Z =$Z*$Z+$C;}print$i>=80?"*":" ";}print"\n";}'

  3. #3
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Lancaster, SC
    Posts
    94
    I have tried to install MPlayer and I had some trouble getting the RPM to work, I have Mandrake 9.1, could you give me a link to a package, as the ones I download don't seem to work.

    Thanx for Feedback
    Gentoo 2004.3 PPC Stage 2
    500Mhz G3 Apple iBook

    Slackware 10.0
    AMD Athlon XP 1800+


    -Jonathan Faulkenberry

  4. #4
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fife, Scotland
    Posts
    1,794
    PM me and we'll set up a link. I'll transfer the packages you need over to you and we'll work on MSN Messenger (or something) and we'll have you running MPlayer but the close of play.

    After that, for the benefit of others, I'll post the entire installation here on the HOW I DID IT!!! forum for others to follow.

    James
    -----------------------------
    UseLinux.net
    -----------------------------

    perl -e 'use Math::Complex;$|=1;for$r(0..24){for$c (0..79){$C=cplx(($c/20.0)-3.0,-($r/12.0)+1.0);$Z= cplx(0,0);for($i=0;($i<80)&&(abs($Z)<2.0);$i++){$Z =$Z*$Z+$C;}print$i>=80?"*":" ";}print"\n";}'

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Buenos Aires, Argentina
    Posts
    4,221
    The other day I tried Xine, and I had a similar problem...

    It was playing video but not sound! Even if I specified to use OSS.

    I guess I'm just going to use MPlayer with GUI.
    djserz.com.ar
    "All the drugs in this world won't save you from yourself..."

  6. #6
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Jamaica Plain, MA
    Posts
    458
    what is your hardware?
    I have gotten mixed results with xvideo on different video cards at a variety of resolutions.

    first.
    what is your hardware
    graphics card mostly interested in

    second.
    what resolution are you running at

    third.
    which video output option are you using (XV, x11, mga, xvidix, directfb - to name a few)

    fourth.
    This a dual head or single head machine
    if dual head, first or second monitor?

    Also, run "xvinfo" in X, this will tell you if X-Video is loaded and which version.

    Hope this gives you an idea of where to start looking for solutions.
    my experiance is that if xine doesn't work, mplayer wont either.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fife, Scotland
    Posts
    1,794
    OK, I've installed all the codecs that I installed on my Slackware 9.1 machine, but the main MPlayer binary fails to compile. I have the following error:

    Checking for XShape extension ... yes
    Checking for gtk version ...
    Error: the GUI requires GTK (which was not found)

    I have installed wxGTK and have verified that GTK (native) is installed - all 6 libraries.

    Both installs were RPMs. The MPlayer was compiled.

    Without the --enable-gui option, it appears to work, but this is still not acceptable. Can anyone suggest why the MPlayer doesnt work in GUI mode? I have tried the previous thread to download packages, to no avail.

    James
    -----------------------------
    UseLinux.net
    -----------------------------

    perl -e 'use Math::Complex;$|=1;for$r(0..24){for$c (0..79){$C=cplx(($c/20.0)-3.0,-($r/12.0)+1.0);$Z= cplx(0,0);for($i=0;($i<80)&&(abs($Z)<2.0);$i++){$Z =$Z*$Z+$C;}print$i>=80?"*":" ";}print"\n";}'

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Augusta, GA
    Posts
    5,461
    Did you copy the default skin. Is gmplayer in /usr/bin or /usr/local/bin? Are you launching the correct mplayer?
    __________________________________________________ _______________________________________
    Bigboogie on boogienights.net:
    Ammo case
    Asus 8N32 SLI MB
    AMD Athlon x2 3800+
    2 GB Patriot Signature 400 DDR
    160 GB Hitachi 7200 IDE
    2 x-250 Seagate SATA2
    EVGA Nvidia 7900GT
    Dell 2007WFP
    Logitech 5.1 speakers
    Logitech MX1000 mouse
    Dell USB keyboard
    NEC 3500 DVD-RW
    Benq 1655 DVD-RW



    (God bless tax refunds)

  9. #9
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fife, Scotland
    Posts
    1,794
    I haven't installed the skin because MPlayer won't compile.

    I have verified that every single "GTK" type package is installed. Does anyone know which package it requires?

    I am compiling it from source.

    James
    -----------------------------
    UseLinux.net
    -----------------------------

    perl -e 'use Math::Complex;$|=1;for$r(0..24){for$c (0..79){$C=cplx(($c/20.0)-3.0,-($r/12.0)+1.0);$Z= cplx(0,0);for($i=0;($i<80)&&(abs($Z)<2.0);$i++){$Z =$Z*$Z+$C;}print$i>=80?"*":" ";}print"\n";}'

  10. #10
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    NC, USA
    Posts
    33
    I think its gtk-devel. It worked for me!

    RPMs of GTK-devel
    Last edited by funnyjedi; 10-21-2003 at 02:18 PM.
    AMD Athlon 1.3 Ghz
    Fedora Core 1
    512 MB RAM
    Nvida Riva TNT2 Video Card

  11. #11
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fife, Scotland
    Posts
    1,794
    Cheers - that's the answer I was looking for!

    Magic,

    James
    -----------------------------
    UseLinux.net
    -----------------------------

    perl -e 'use Math::Complex;$|=1;for$r(0..24){for$c (0..79){$C=cplx(($c/20.0)-3.0,-($r/12.0)+1.0);$Z= cplx(0,0);for($i=0;($i<80)&&(abs($Z)<2.0);$i++){$Z =$Z*$Z+$C;}print$i>=80?"*":" ";}print"\n";}'

  12. #12
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    NC, USA
    Posts
    33

    Mplayer Plugin

    Here's an mplayer plugin for browsers!
    http://mplayerplug-in.sourceforge.net/
    It was cool to watch quicktime trailers on mozilla!
    AMD Athlon 1.3 Ghz
    Fedora Core 1
    512 MB RAM
    Nvida Riva TNT2 Video Card

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •