Eth0 interface failure in Mandrake 10


Results 1 to 5 of 5

Thread: Eth0 interface failure in Mandrake 10

  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Oxford, England
    Posts
    151

    Eth0 interface failure in Mandrake 10

    Hi all
    I am wondering when I installed Mdk 10 , and when it boots , it shows that it has failed to bring interface eth0. How can I correct it? Is it one of the reason that I am not able to install the modem driver?
    Thanks for your help.
    S
    Linux Newbie
    Expermienting with Mandrake 9.2 and SuSE 9
    AJP/Clevo laptop-866MHz PIII,384MB SDRAM

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Vladivostok, Russia
    Posts
    9,054
    What kind of modem?
    "I was pulled over for speeding today. The officer said, "Don't you know
    the speed limit is 55 miles an hour?" And I said, "Yes, but I wasn't going
    to be out that long."

    How To Ask Questions The Smart Way
    COME VISIT ME IN RUSSIA NOW!!

  3. #3
    Join Date
    Dec 1999
    Location
    tx
    Posts
    1,190

    Me, too

    I have a Dell Inspiron 2650 laptop, which ran great with Mandrake 9.1. I suspect a HD going bad because of weird failures, and when I tried to install Drake 10.0, it also gave me an eth0 failure during boot-up. I had to switch back because the Nvidia drivers will not make the transition from accelerated to vga when I log out, though I am using download CD's and those buying the commerical version have had no problems, But, this is an interetsting coincidence.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Oxford, England
    Posts
    151

    Eth0 failure

    Hi
    That is the message that I gget when I boot the machine though I am able to connect to the LAN at work. But I am not able to install HMR56 modem driver which I intend to use a t home. Eth0 failure might have nothing to do with modem driver installation. Everything was prefect when I was on Mdk 9.2 though,
    DO I need to configure something?
    S
    Linux Newbie
    Expermienting with Mandrake 9.2 and SuSE 9
    AJP/Clevo laptop-866MHz PIII,384MB SDRAM

  5. #5
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    33

    Re: Eth0 interface failure in Mandrake 10

    Originally posted by saurya_s
    Hi all
    I am wondering when I installed Mdk 10 , and when it boots , it shows that it has failed to bring interface eth0. How can I correct it? Is it one of the reason that I am not able to install the modem driver?
    Thanks for your help.
    S
    It has nothing to do with your modem driver.
    Do you have a firewire port?

    It might be that your NIC is eth1 instead of eth0.
    Look with ifconfig what has been configured.
    Eisman
    --------------------------------------------------------------------
    Using Open Source is a choice and that choice is up to you!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •