Sound, Dell C400, Advanced Port Replicator & Ubuntu...


Results 1 to 5 of 5

Thread: Sound, Dell C400, Advanced Port Replicator & Ubuntu...

  1. #1
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    86

    Sound, Dell C400, Advanced Port Replicator & Ubuntu...

    So, I just finally installed Ubuntu on my C400 Dell laptop, and I have come accross a particular issue. Hopefully someone with my model laptop, or a DELL with an APR can help me with this issue...

    When I try to play music, actually, any and all sounds while docked are played through the laptop speaker rather than piping it through the APR and out the jack.

    Anyone know why? I've looked and looked, but no luck.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Augusta, GA
    Posts
    5,461
    Audio

    Out of the box, audio was working fine when a headphone was connected either to the headphone jack on the computer or the one on the Advanced Port Replicator. However, the internal speaker was silent. It turns out the fix was to open Volume Control, and in Preferences enable the External Amplifier. After doing so, all worked fine.

    is what I found.
    dell latitude
    __________________________________________________ _______________________________________
    Bigboogie on boogienights.net:
    Ammo case
    Asus 8N32 SLI MB
    AMD Athlon x2 3800+
    2 GB Patriot Signature 400 DDR
    160 GB Hitachi 7200 IDE
    2 x-250 Seagate SATA2
    EVGA Nvidia 7900GT
    Dell 2007WFP
    Logitech 5.1 speakers
    Logitech MX1000 mouse
    Dell USB keyboard
    NEC 3500 DVD-RW
    Benq 1655 DVD-RW



    (God bless tax refunds)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    86
    Maybe it's just my luck, or my APR, but the "External Amplifier" is checked on. Is there a way I can debug it?

  4. #4
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    3,199
    APR-- is it an actual Dell APR, or is it a USB one?
    Registered Linux user #230403! Since March 2001! YAY.

    Try doing a forum search or a google search before asking a question. And please don't use HELP! in the topic of your post... it's so lame... Please don't PM me for help-- post a question in the forum instead.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    86
    Yeah, it's an actual Dell APR.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •